jueves, 28 de enero de 2010

La Paz

Arribem a la Paz una mica perduts, ja que la nostra guia només és de Perú, però aconseguim que un taxi ens porti a una zona centrica.
Passem dos dies a la Paz, una ciutat, com a mínim diferent. Primer per que es troba a 3650 metres d'alçada. Penseu que quan la selecció argentina va venir a jugar aquí, els bolivians els hi van endossar una golejada. Suposo que al cap de deu minuts el pobre Messi estava treient els pulmons per la boca i demanant un mate de coca. També és especial, perquè es troba en una vall. No us podeu arribar a imaginar com baixen i pugen els carrers; em sebla que aquí el Bicing no funcionaria gaire, totes les bicis amuntegades en una parada. De fet, a la part més baixa de la vall és on hi ha la part rica, i a dalt -també a l'altiplà- hi ha la part més pobre. Heu de tenir en compte que segons la zona de la Paz on us trobeu la temperatura pot variar en diversos graus. Finalment també és espectacular per les muntanyes que la rodegen. No només es troba en una vall sinó que està envoltada de nevados -muntanyes amb neu permanent-. I només com a detall final, és la única capital de païs en la que he vist ovelles pasturant...
Durant l'estada anem al mirador de Killi Killi, des d'on podem veure les vistes de la ciutat, anem al museu d'història, i passegem per la ciutat.
Passem només dos dies a la Paz, amb ganes de veure més Bolivia, però ens contenim, ja que el temps és limitat, i així, un altre any, anirem a aquest païs de les alçades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario