jueves, 28 de enero de 2010

Arequipa

Arribem a Arequipa escapant-nos de la vaga d'autobusos i, pel que diuen, sembla que és indefinida. Així que Arequipa està plè de turistes amb ganes de marxar. Els diaris diuen que més de 1500 turistes s'han quedat atrapats a la ciutat. Nosaltres passem dos dies passejat per la ciutat mentre esperem a que s'acabi la vaga i anar al Canyon del Colca.
Per sort, Arequipa és una de les ciutats més boniques del Perú. Tot de cases colonials blanques, carrers força tranquils, i tot, envoltat de inmenses muntanyes.
Visitem el museu de la Juanita, una momia d'una nena inca que va ser descoberta congelada quan un dels nevados que hi ha prop d'Arequipa, l' Ampato (6318m), es va descongelar degut a l'erupció d'un volcà. Allà ens expliquen sobre alguns rituals dels inques que tenien sacrificis humans, fets per calmar els déus, de com les expedicions caminaven per muntanyes de més de sis mil metres buscant restes arqueològiques, i de com els inques, amb poc més que unes espardenyes, pujaven muntanyes per les quals avui en dia, portariem motxilles i motxilles d'equipament.
Al cap de dos dies, preguntant constanment sobre la vaga de transports, i ja decidits a agafar el transport privat d'una agència, els transportistes acaben amb la vaga. Just a temps! Així doncs demà marxarem amb un autbús.
Com a detall, pels que hagueu vist la foto de la manifestació, aquesta no té res a veure amb la vaga dels transports, sinó que era per que no contruïssin una mina.

No hay comentarios:

Publicar un comentario