domingo, 27 de diciembre de 2009

Tarapoto i Yurimaguas


La majoria de les excursions que es poden fer a Tarapoto són a diverses cascades, però ja hem vist la 3a més alta del món no? XD així que prenent-nos el dia amb calma i tranquilitat anem a un centre anomenat Urkus on diuen que intenten reinsertar animals al seu hàbitat. Podriem dir que aquesta zona ja és selva tot i que la mà humana ha urbanitzat un vast territori. Així doncs, pràcticament els animals es troben al seu habitat, en el nostre primer contacte amb la selva ens adverteixen de que tots els arbres tenen la seva mare, si no és una serp, és una araña i si no una formiga. Allà mateix hi ha una tangarana, que és una arbre protegit per la seva mare, la formiga, qualsevol vibració a l'arbre dispara l'alarma i les formigues comencen a desfilar. En qüestió de dos minuts centenars de formiguetes et podrien picar només per recolzar-te a l'arbre i t'enviarien de cap a l'hospital, nosaltres només mirem. Després trobem un altre niu de formigues, hi viu una formiga gegant, que només surt de nit, una sola picada provoca grans febrades que duren tot un dia, la noia que ens fa la visita furga el niu amb un pal i observem allunyant-nos en i amb por la "formigueta". Allà també hi viuen alguns monos en llibertat que estan semi domesticats, són els monos fraile i altres espècies engabiades: serps, altres monos, papagayos... deprés també hi ha altres animals, utilitzats per diferents investigacions: papallones, granotes.. i també podem veure alguns animals endèmics en perill d'extinció com el venao ...
És un lloc petit però molt graciós t'expliquen les seves investigacions i fas una aproximació al que serà la nostra visita a la reserva natural en plena selva.
Més tard traiem el cap a l'orquidiario, és una col·lecció privada d'un excèntric noruec, que semi viu al Perú i satisfà les seves necessitat de poder, vivint com un ricatxón "en su jardín zen", no val gens la pena fer una visita a aquest lloc, a més el 90% de les orquides no estaven florides i la conversa acaba derivant amb totes les coses que té l'home.. en fi no fa falta dir res més.
L'endemà fem una excursió a la laguna azul al poble de Saucedo, els paratges són molt bonics però l'excursió es fa massa llarga. Com a curiositat cal destacar un pont o ferry no sabria com dir-li que hi ha per creuar el gran riu, l'enginy consta d'una plataforma, un cable de banda a banda i un segon cable, que estrategicament uneix la plataforma, on reposaran els vehicles i les persones, amb l'anterior cable i finalment la força del riu i la descomposció de forces que sencarregaràque la "barca" arribi a on port i sense motor!
Amb la roba neta i la motxilla a punt emprenem via cap a Yurimaguas l'últim destí abans de fer cap a la selva, encara sense cap informació de com contactar amb el guies que ens duran per la selva.
Aquí trobem un caça turistes que ens informa de la seva agència que té guies que et porten per la reserva natural, de bones a primeres l'esquivem, segur que serà un farçant!
Enllestim els últims detalls per arribar a Lagunas, només és possible arribar-hi amb barca, agafarem el Romantica que amb 8 hores ens hi portarà. Comprem hamaques per poder dormir al barco i unes carmanyoles on hi posarem el menjar que ens prepararan al barco aigua fruita i llestos!

1 comentario:

  1. eyy!!creo q ya puedo comentar!!x fin!!!besosss gordos viajantess!

    ResponderEliminar