martes, 8 de diciembre de 2009

Chiclayo






Per continuar amb la ruta arqueològica, la zona on ens trobem va ser habitada pels Moche, els Chimu i els Inques, però l'herència més important és la dels Moches, vaja com a Trujillo, així que els "temples", anomenats huaques que es troben aqui no canvien massa respecte els que vam veure a Trujillo, grans muntanyes d'adobe (que son totxos de fang, és que ens va costar molt descobrir-ho) que la pluja ha anat erosionant, tot i que en aquesta zona desèrtica gairebé no hi plou, però de tant en tant el niño deixa les seves petjades.

En fi que on un arqueoleg hi veu un gran temple nosaltres hi vam veure una desena de muntanyes de fang on els locals de petits jugaven a ser indiana jones.




Però en una d'aquestes huaques hi van trobar tot una sèrie de tombes pertanyents a grans senyors de l'època, sacerdots, militars etc. A aquest senyor el van anomenar el senyor de Sipan, i en el museu s'hi troba tota la indumentària amb la que va ser enterrat. Bastant impressionant, aqui els saquejadors de tumbes es van perdre un motí impressionant.

En vista de que la resta de llocs d'intrès turístic pintaven semblant i que ja estavem cansats d'abres genereologics que semblaven els de Tolkien -els Chimus, descendents dels Moches, descendents dels Chavin, predevesors del Inques, i coetanis amb ves a saber quí-, vam decidir deixar el tema arqueologia, i tenint en compte que serà l'últim dia de l'any vora la platja vam tornar a surfejar les aigües del pacific, si més no intentar-ho.

Per acabar ens vam fotre un bon Ceviche o Cebiche (gran enigme) és peix cru cuinat a base de suc de llimona (Victor por fin me he tomado a tu salud el Ceviche tu no comas muchos cepelinais, solo vodka XD).

Heu sentit mai a parlar del gos Peruà endemic del Perú, com el seu nom indica ?¿ És un gos preciós al.lopecic i amb no se quin altre problema a la pell de pigmentació, això el gos t'escalfa ja que està a 40 graus i és molt veloç, observeu la preciositat.
És una rata gegant ? es un porc ? No és el gos de "Brain in Death" (algú recorda la peli? o millor dit algu l'ha pogut oblidar?)

Pròxima parada de retorn a les muntanyes Cajamarca.

No hay comentarios:

Publicar un comentario